MEME/music - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
Label: Unquiet Music Ltd.
 

Hypnotiserende psychedelische klanken zitten stevig gebundeld op het door platenlabel ‘Unquiet Music Ltd.’ uitgegeven album “MEME/music”. Dat is een conceptplaat met negen soundscape-tracks die door een heel arsenaal aan progrockmuzikanten worden gespeeld. De componist van die nummers is Jean-Philippe Rossi, een vanuit het Britse oord Epsom in het graafschap Surrey opererende Franse artiest en labeleigenaar van het in Parijs gevestigde ‘Unquiet Music Ltd.’

Voor de opname van dit album kon Rossi een beroep doen op enkele muzikanten uit bekende progrockgroepen zoals o.a. Tony Levin en Pat Mastelotto van ‘King Crimson’, Jon Poole van ‘Lifesigns’ en Markus Reuter van ‘Stick Men’ die ook als producer optrad van deze extravagante en soms behoorlijk zenuwslopende plaat.

Zo goed als alle tracks duren om en bij de negen minuten en zijn op zijn minst zeer experimenteel te noemen zoals u zelf kunt ervaren op de twee video’s van de nummers “Meme” en de nieuwe single “I Succumb”. “MEME/music” is de tweede plaat van ‘Unquiet Music Ltd.’ en volgt op het in 2020 op de markt gebrachte album “In The Name Of…(A Prayer For Our Times)”.

De eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat we amper een verschil kunnen waarnemen tussen de verschillende tracks die wel heel veel experimentele klanken herbergen en slechts een paar keer herkenbare instrumenten als viool, cello of keyboards laten horen. Het is dus niet meteen ‘our cup of tea’ maar ook hiervoor zal er wel ergens een geïnteresseerd luisterpubliek te vinden zijn.

(valsam)